Vakum Makinelerini Gıdaları Nasıl Uzun Ömürlü ve Taze Tutar

Gıdaların raf ömrünün uzatılması
Hava vakumlu ambalajdan (örneğin bir torba) çıkarıldığından, kapalı poşet içinde aerobik bakterilerin ve mantar veya küf gibi diğer doğal organizmaların büyümesi en aza indirilebilir. Bu, ürünün daha yavaş bozulmasına katkıda bulunur ve yalnızca raf ömrünü uzatmaz, aynı zamanda satış noktasında sunumu iyileştirir. Gıda maddelerinin kontrollü olgunlaşmasında destek olur.
Vakumlu torbalar, et ve peynir ürünlerinin olgunlaşmasını ve kilo kaybını azaltırken kontrollü olgunlaşmasını desteklemek için de kullanılabilir. Vakumlu paketleme, ürün sıvı sızıntısını önler ve ürünün olgunlaşması için optimum bir temel sağlar. Örneğin et durumunda vakum poşetinde ıslak olgunlaştırma ile kısa sürede mükemmel hassasiyet ve yüksek derecede olgunluk elde edilebilir.
Bununla birlikte, vakumlu paketleme de
peynir, salatalık ve deniz ürünleri gibi çeşitli diğer ürünlerin olgunlaşmasını desteklemek için kullanılabilir. Vakum paketleme makinesi, mikroorganizmaların yaşam ortamlarını kaybetmeleri için ambalaj poşetinden ve gıda hücrelerinden oksijeni çıkarmak için bu işlevi kullanır. Paketleme torbasındaki oksijen % 1’den az veya buna eşit olduğunda mikroorganizmaların büyüme ve üreme hızının keskin bir şekilde düşeceğini kanıtlanmıştır. Oksijen % 0,5 veya daha az olduğunda, çoğu mikroorganizma yok olacaktır ve çoğalmayı durduracaktır. Oksijen giderme ve kaliteli koruma sağlar.

Leave a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*
*